W ostatnich latach obserwujemy odwrót od konsumpcji żywności produkowanej na masową skalę na rzecz produktów lokalnych o znanym pochodzeniu. Zakorzenione w lokalnej tradycji produkty regionalne podkreślają specyfikę regionu, przyciągają turystów oraz mogą być źródłem dodatkowych dochodów. Zyskują one również coraz większą popularność wśród konsumentów. Wychodząc naprzeciw tym trendom tegoroczne Forum skupiać się będzie na regionalnych produktach spożywczych oraz ich wytwarzaniu. W ramach Forum omówione zostaną m.in. tematy dotyczące małych przetwórni rolno-spożywczych oraz uwarunkowań formalno-prawnych i organizacyjnotechnologicznych funkcjonowania małej piekarni z funkcją cukierni.
W związku, z czym chciałbym serdecznie zaprosić Państwa do udziału w ww. konferencji, która odbędzie się 5 grudnia 2014 r. w godz. 10:00-15:00 na Wydziale Zarządzania Politechniki Białostockiej przy ul. Ojca Stefana Tarasiuka 2 w Kleosinie. Zwracam się także z uprzejmą prośbą o rozpowszechnienie informacji o planowanym wydarzeniu oraz w miarę możliwości o zamieszczenie przesłanych informacji na Państwa stronie internetowej.
Zgłoszenia uczestnictwa w postaci karty zgłoszeniowej proszę przesłać na e-mail:
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, organizatorzy zapewniają poczęstunek oraz transport autokarowy.
Załączniki:
1. Zaproszenie
2. Program
3. Zgłoszenie