bip

 

W ostatnich latach obserwujemy odwrót od konsumpcji żywności produkowanej na masową skalę na rzecz produktów lokalnych o znanym pochodzeniu. Zakorzenione w lokalnej tradycji produkty regionalne podkreślają specyfikę regionu, przyciągają turystów oraz mogą być źródłem dodatkowych dochodów. Zyskują one również coraz większą popularność wśród konsumentów. Wychodząc naprzeciw tym trendom tegoroczne Forum skupiać się będzie na regionalnych produktach spożywczych oraz ich wytwarzaniu. W ramach Forum omówione zostaną m.in. tematy dotyczące małych przetwórni rolno-spożywczych oraz uwarunkowań formalno-prawnych i organizacyjnotechnologicznych funkcjonowania małej piekarni z funkcją cukierni.

W związku, z czym chciałbym serdecznie zaprosić Państwa do udziału w ww. konferencji, która odbędzie się 5 grudnia 2014 r. w godz. 10:00-15:00 na Wydziale Zarządzania Politechniki Białostockiej przy ul. Ojca Stefana Tarasiuka 2 w Kleosinie. Zwracam się także z uprzejmą prośbą o rozpowszechnienie informacji o planowanym wydarzeniu oraz w miarę możliwości o zamieszczenie przesłanych informacji na Państwa stronie internetowej.

Zgłoszenia uczestnictwa w postaci karty zgłoszeniowej proszę przesłać na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pocztą na adres: Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna ul. Malmeda 6, 15-440 Białystok do dnia 2 grudnia 2014 r. do godz. 12:00 – osoby korzystające z zapewnionego transportu, pozostałe osoby do 4 grudnia 2014 r. do godz. 12:00. Szczegółowych informacji udziela Pani Zuzanna Pogorzelska (tel.: 85 653 77 97) oraz dostępne są na stronie internetowej Podlaskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej www.podlaskieit.pl.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, organizatorzy zapewniają poczęstunek oraz transport autokarowy.

Z poważaniem
Mieczysław Kazimierz Baszko
Wicemarszałek Województwa Podlaskiego

Załączniki:

1. Zaproszenie

2. Program

3. Zgłoszenie